Thursday, March 10, 2011

Pornography

family dinner
location: johnny's, alamanda. dekat rumah je folks.

story while menjamu selera :)
apabila adik i telah membeli camera baru yang dalam iklan nak tangkap gambar binatang, yang dia dok kejar kejar tu. Semua orang iaitu baba,mama and me. I have a small family, so what? Jangan terkejut sangat okay. Sebab ramai tend to HAH? YEKE? habih tu tak kan i ada adik/abang/kakak yang i tak mengaku as family apa. Ingat ni drama cekarama is that spelling right? Anyway, balik ke dinner talk tadi apa tadi, oh yes camera so adik i yang tunjuk lah effect camera tu boleh buat and it can buat effect fish eye macam lomo tu. So we end up we tu dimaksudkan me and my adik explain pasal lomo too my mum and the conversation goes like this tau:

Me: Ma, do you know what is lomography?

Mama: nope, tak pernah dengar. Pornography pernah lah.

and the conversation goes quiet with my dad gelak as if ada benda untuk digelak kan

No comments:

Post a Comment